Pastravi cu sos de capere, unt si migdale - reteta cu nr.1800

de mihaelar63 in Pastrav, 19 Apr 2021 | 3255 vizualizari

 

  Duminica trecuta am fost ca de obicei in aer curat la gradina. Vecina tocmai venise de la munte, de la parinti din Cacova Ierii. Sotul o intreaba ce are in galeti? Ne raspunde ca o sa vedem noi !!! Dupa cateva minute ma cheama la gard si imi da o punga cu patru pastravi nazdravani din iazul lor cu apa cristalina. Cica cu doua ore inainte inca inotau :D .  Sotul a curatat paastravii si nu se oprea in a-i lauda ce carne frumosa si ferma au. Doi pastravi i-am pus la frig si din doi am preparat aceasta reteta pe care-mi pusesem ochii mai demult.  Multumim Mariana si David !!!

 

INGREDIENTE

  • 2 pastravi mari -1.600 Kg
  • 150 gr unt irlandez gras 82%
  • 1 lingurita cimbrisor tocat uscat
  • 2 linguri ceapa verde tocata
  • 3 linguri capere in saramura
  • 3 linguri usturoi verde tocat
  • 3 linguri patrunjel verde tocat
  • 3 linguri migdale
  • 1 lingurita boia
  • 3 linguri fulgi migdale
  • 1 lingurita rasa piper negru macinat
  • 2 lamai
  • sare
  • rosii pentru decor
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastravi cu sos de capere, unt si migdale - reteta cu nr.1800:

  1. Pastravii curatati de solzi si intestine se incresteaza pe ambele parti la distanta de 2 cm 
  2. Se condimenteaza cu sare si piper .
  3. Se freaca bine cu zeama de la o lamaie .
  4. Verdeturile se amesteca cu putina sare si se introduc in burta pestilor .
  5. Pastrati o treime din amestecul de verdeturi .
  6. Se introduce unt in interiorul pestilor si in taieturile facute .
  7. Dati pastravul la cuptor 30 minute la 180 grade .
  8. Se ung pastravii cu putina boia sa primeasca o rumeneala frumoasa .
  9. Cu o pensula de silicon se ung cu sosul de unt format in urma coacerii .
  10. Presarati pe deasupra fulgi de migdale .
  11. Unele retete prevad ca migdalele sa fie prajite intr-o tigaie -fara grasime .
  12. Eu am renuntat la aceasta operatiune deoarece prin coacere , migdalele oricum s-au copt .
  13. Se mai da tava cu peste la cuptor inca 10 minute pentru a prinde o culoare frumoasa .
  14. La servire presarati restul de verdeturi si puneti alaturi de pastrav felii de lamaie si rosii pentru decor .
  15.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Presarati pe deasupra fulgi de migdale .

2

Unele retete prevad ca migdalele sa fie prajite intr-o tigaie -fara grasime .

3

Eu am renuntat la aceasta operatiune deoarece prin coacere , migdalele oricum s-au copt .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastravi cu sos de capere, unt si migdale - reteta cu nr.1800" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pastrav pe pat de legume la cuptor, cu vin