Pateu de ficat cu busuioc si nucsoara

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 18 Iul 2011 | 4638 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficat pui
  • 150 ml vin alb
  • o ceapa mare
  • 3 catei usturoi
  • 3 frunze busuioc
  • 1/2 lingurita boia
  • 1/3 lingurita nucsoara
  • 100 gr unt
  • sare
  • piper
  • o lingura untura
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de ficat cu busuioc si nucsoara:

Nu e prima oara cand fac pateul acasa, insa, ce am testat am fost pateul cu busuioc si stafide care a fost mai mult o fitza :))), iar preferatul meu mi-ar fi luat prea mult timp si ingrediente.
Asa ca acum am ales ceva mai rapid, mai simplu, dar la fel de aromat si gustos.

Se spala bine ficatul  si se curata de pielite si eventualele vitze verzulii (cautati-le bine, dau gust amar mancarii, sa nu mai zic de aspect:P )
Se toaca ceapa marunt.
Se topeste untura in tigaie si se adauga ceapa.
Se lasa pana prinde o culoare aurie apoi se pun in tigaie ficateii si usturoiul intreg.
Se calesc la foc iute, 2 minute.
Se stinge totul cu vin, se adauga busuiocul tocat si se lasa la fiert la foc mediu pentru 15-20 minute.Trebuie sa se evapore vinul insa avem nevoie de sosul format in tigaie.
Adaugam boiaua, nucsoara, sare si piper dupa gust si bagam blenderul.
Mixam pana obtinem o pasta fina.

Lasam la racit.
Frecam untul spuma, cu putina sare.
Cand amestecul cu ficatelul e complet rece adaugam untul si omogenizam.
Punem intr-o caserola si dam la rece.

O cana de ceai cu miere si lamaie, pateul intins tacticos pe o felie de paine graham si..gata micul dejun :P.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de ficat cu busuioc si nucsoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

gaby_duceag 1

24.07.2011, 20:42

Cred ca erai la bucatarie ))))

aziz 1

27.07.2011, 12:10

acum am terminat de facut bunaciunea ......este EXCELLLLLLLLENT!!!!!!!!!!!!!!! multumesc!!!

gaby_duceag 1

27.07.2011, 12:37

ahhh, ce bine-mi pare! )))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pateu de ficatei de pui