Pateuri cu ciuperci

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 1 Iul 2014 | 9968 vizualizari

 

Am trecut pe langa un stand cu acele Fornetti. Mirosul de ciuperci m-a tentat dar stiam ca stomacul meu nu ar fi fost fericit. Am preferat sa "rabd" pana am ajuns acasa si mi-am manufacturat propiile pateuri.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 1 cutie ciuperci in saramura
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 lingurita rasa amidon
  • 50 ml ulei de masline
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • pudra turmeric
  • seminte susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu ciuperci:

Am scurs de saramura ciupercile si le-am clatit cu apa rece .

Am spalat ceapa si patrunjelul si le-am toacat marunt .

Se calesc verdeturile si ciupercile in ulei .

Se condimenteaza cu sare ,pipersi nucsoara .

Ciupercile vor lasa putin lichid , in acest moment se pune amidonul si se amesteca sa se lege compozitia .

Lasati amestecul cu ciuperci sa se raceasca putin .

Am decongelat foile de placinta la temperatura camerei si le-am intins .

Fiecare foaie se presara cu compozitia de ciuperci si se ruleaza .

Aceste rulade se ung cu ajutorul unei pensule cu putina apa amestecata cu turmeric si se presara cu seminte de susan .

Portionati rulada in bucati de 3-4 cm .

Coaceti la cuptor in tava tapetata cu hartie de copt  , la foc potrivit pana devin rumene .

Sunt gstoase dupa ce s-au racit alaturi de o salata cu verdeturi .

TIPS-URI

1

Daca doriti sa serviti pateurile de post le puteti unge cu putina apa amestecata cu turmeric .

2

Pateurile se rumenesc frumos daca sunt unse cu ajutorul unei pensule cu lapte .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

mihaelar63 1

02.07.2014, 12:28

Eu le vad chiar la un pic-nic romantic alaturi de o butelie de vin alb . Acum vara demi-sec , ca e mai racoritor ) .

kukibella 1

02.07.2014, 14:31

Xandrinne 1

09.07.2014, 10:30

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spirale cu ciuperci