Peste la tava, pe pat de legume

de Ina in Peste, 9 Sep 2016 | 9815 vizualizari

 

Sa va mai spun ca ne place mult pestele, indiferent de modul in care este preparat? 
*Pentru "Ziua cand imi rasfat nevasta" 

 

INGREDIENTE

  • 1 peste de 1,5 - 2 kg.( eu am avut crap )
  • 6 cartofi medii
  • 2 cepe
  • 2 morcovi mici
  • 2 ardei grasi
  • 7-8 catei de usturoi
  • 2 linguri de faina
  • 700 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • zeama de la o lamaie
  • rosii cherry pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste la tava, pe pat de legume:

Curatam pestele, il spalam si-l taiem in fasii de 2 cm. grosime pe care le  condimentam cu sare, le trecem prin faina si le prajim cate un minut pe fiecare parte in ulei incins. 

Scoatem pestele prajit pe un prosop de hartie.

Curatam cartofii, i feliem in 4-6 felii si-i prajim foarte usor.

Restul legumelor ( ceapa, morcovul, ardeiul gras ) se spala , se curata, se feliaza si se calesc in uleiul in care am prajit pestele.

Scurgem legumele de ulei si le asezam in tava impreuna cu feliile de cartofi . 

Peste legume asezam felii de peste prajit ( mi-au incaput doar 4 felii, intrucat pestele a fost marisor ), felii de usturoi si asezonam cu sare, piper si zeama de lamaie. 

Acoperim totul cu suc de rosii, decoram cu felii de rosii si rosii cherry si dam tava la cuptor pentru cca. 30 minute.

Servim fierbinte, cu mamaliguta si-un pahar de vin alb alaturi.

TIPS-URI

1

La aceasta reteta nu folosim capul si coada pestelui. Din ele putem prepara un bors de peste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste la tava, pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Macrou la cuptor cu sos de rosii