Peste spada sau emperador in sos verde

de cocineraviajera in Peste, 29 Oct 2011 | 11899 vizualizari

 

Este pestele ce-mi place cel mai mult.
E un pic mai ciupit la buzunar, dar merita.
Si cum e sambata va invit la o portie.
N-o sa regretati, cu siguranta.

 

INGREDIENTE

  • 3 felii peste
  • 5 catei de usturoi
  • un manunchi nu prea mare de patrunjel
  • 1 felie mai groasa de lamaie
  • 5 linguri ulei de masline
  • sare dupa gust
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste spada sau emperador in sos verde:

 

Pestele se spala si se scurge bine pe un prosop de hartie absorbanta.

Sosul verde:

Celelalte ingrendiente, curatate, spalate, care si cum necesita, se pun intr-un vas

inalt si se macereaza cu blenderul sau cu ce alt aparat aveti pentru asta.

Se ung feliile de peste pe ambele parti cu acest sos si se lasa la frigider pana in

momentul prepararii.

Pe gratar sau intr-o tigaie teflonata, se pune o lingurita de ulei, se unge tigaia si

cand e bine incalzita se aseaza pestele la prajit.

Cu o paleta si cu mare grija sa nu se rupa, se intoarce pe ambele parti.

Cand e gata se serveste cu orice garnitura dupa preferinta fiecaruia.

Acest peste, merita acompaniat de un vin alb demisec de calitate.

Daca aveti preferinta la rosu nu e nici o problema.

Gusturile sunt in noi si prin ele ne deosebim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste spada sau emperador in sos verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crap la cuptor