Peste sub plapuma

de Ksenya in Crap / Caras, 25 Mar 2021 | 2809 vizualizari

 

 
Pestele preparat astfel acompaniat de sosul delicios si cu lipia crocanta ...un rasfat de zile mari.
Va indemn sa incercati reteta mea!
O sa aveti nevoie de doua castroane de lut .

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati generoase de peste cam de 200 de grame. eu am avut crap,insa se poate prepara cu orice peste aveti la indemana sau va place.
  • 2 linguri faina.
  • putin ulei cam 2-3 linuri
  • Pentru sos
  • 2 catei de usturoi taiati grosier
  • 1/2 ceapa
  • 300 grame suc de rosii
  • o lingura pasta de tomate
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • pentru capac (plapuma)
  • 200 ml apa
  • o lingurita ulei
  • drojdie 7 grame
  • faina cat cuprinde
  • 1/2 lingurita sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste sub plapuma:

 Pregatim coca mai intai.

Dizolvam drojdia in apa calda, adaugam uleiul, sarea si amestecam totul.

Adaugam cate putina faina si amestecam ,pana obtinem un aluat ferm si neipicios,acoperim si-l lasam deoparte .

Pestele il saram ,piperam si -l tavalim prin faina, apoi  in uleiul incins si il prajim usor pe ambele parti.

Il scoatem intr-un catron si -l dam deoparte.

Amestecam si pasam cu ajutorul unui blender vertical  toate ingredientele de mai sus, pentru sos, pana obtinem un sos parfumat 

Distribuim cate putin sos pe fundul castronului,adaugam pestele, apoi adaugam din nou sos.

Din coca formam doua bile, apoi cu mana aplatizam pana obtinem ca niste turte/lipii; acoperim castronul, formand din coca un capac.

Dam la cuptor preincalzit in prealabil la 180 grade C, pentru 20 minute sau pana se rumeneste aluatul frumos.

Timpul de preparare in functie de cuptor.

Scoateti cu grija castroanele si puteti servi dupa 10 minute de repas.

 Se serveste cu bucati din capac, calculat exact cat sa va ajunga pentru tot continutul din castron.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Inainte de a intrebuienta castroanele din lut, scufundati-le in apa pentru 30 min.

2

Puteti prepara cu orice peste aveti, atat de apa dulce cat si de apa sarata.

3

Pentru o nota mai picanta, puteti adauga rondele de ardei iute.

4

Ca sa arate bine preparatul, dupa ce l-ati scos din cuptor, ungeti aluatul cu ajutorul unei pensule cu putin ulei de masline si presarati cu magheran sau oregano.

5

Nu e nevoie sa lasati coca la crescut, nu e paine, e suficient atat cat sa pregatiti ceilalti pasi din reteta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste sub plapuma" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

30.03.2021, 20:58

Mi se par grozave aceste mancaruri cu capac din aluat!

Rahela Velicu 1

01.06.2021, 20:31

Anett 1

22.03.2022, 14:33

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crap la cuptor