Pizza cu piept de pui

de mirela0911 in Pizza, 25 Mai 2011 | 6684 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt.blat:
  • 500g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lgt rasa sare
  • 2 lg ulei de masline
  • apa calduta cat cuprinde
  • Pt. topping:
  • jumatate piept de pui dezosat
  • sare, piper
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ceapa rosie potrivita
  • 2 lg ulei de masline
  • cateva masline
  • cascaval ras

Pt.sos:

  • 300 ml bulion
  • sare, zahar, piper dupa gust
  • oregano
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu piept de pui:

Din blat ies doua portii pt tava aragazului iar topping-ul este pt o portie.

Se framanta un aluat elastic din toate ingredientele dupa care se lasa la dospit pana creste in volum.

Pieptul de pui il taiem in 2 sau 3 felii pe orizonatala (sa fie subtiri) dupa care il taiem in fasiute pe latime. Ceapa se taie juliene iar ardeiului i se scoate semintele si cotorul dupa care taiem jumatati de rondele.

Carnea o punem la perpelit in cele 2 lg de ulei. Presaram sare si piper dupa gust si amestecam pana se albeste bine carnea si se rumeneste putin. Se adauga ardeiul si se lasa timp de 1 minut sa se perpeleasca si el. La sfarsit se adauga ceapa si se amesteca bine la fel timp de un minut. Se ia de pe foc.

Bulionul se pune intr-o craticioara sa dea in clocot, se adauga condimentele dupa gust, se mai lasa putin dupa care se ia de pe foc.

Dupa ce aluatul a crescut, se ia jumate din cantitate si se intinde o foaie potrivita pt tava aragazului. Se unge cu sos dupa care se pune topping-ul din tigaie. Se pun ici colo masline, se rade deasupra cascaval si se da la cuptor pt aproximativ 20 minute (cand este facut si blatul si a prins si o culoare frumoasa deasupra).

Pt cealalta jumatate de blat am folosit un altfel de topping (ultimele doua poze).

Se serveste cu ketchup si cui ii place, la sfarsit o bere!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu prosciutto crudo ( blat,sos,toping)