Placinta cu branzeturi - Reteta gustoasa si economica

de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri, 1 Mai 2024 | 540 vizualizari

 

Aveam pofta de-o placinta cu branza sarata, am deschis frigiderul si am adunat toate ''colturile'' de branzeturi, unele mai sarate, altele mai putin sarate, adunate si date pe razatoare au cantarit cca 300 g. M-am pus pe mesterit, ca nu a fost mare filozofie si am trantit o placinta, vorba aia...meritam si noi ceva bun dupa o zi de trebaluit prin gradina, asa se sarbatoreste 1 mai ..muncitoresc :))))))))))))))) Si cum noi doi facem un tot dar gusturile noastre sunt hais si cea, eu am mancat felia mea asa simpla cum am scos-o din cuptor ( eu sunt la extreme ori mananc fierbinte , ori rece, nu exista la mijloc) dumnealui a mai lasat-o sa se raceasca , dar nu foarte mult, mi-a cerut dulceata de cirese amare si asa a servit-o. 
PS. Am gustat si eu din portia lui, prea manca cu pofta, sincer mi-a placut si varianta aleasa de el, delicios saratul cu dulcele.
Pentru aceasta Placinta cu branzeturi - Reteta gustoasa si economica ai nevoie de urmatoarele ingrediente: foi placinta, branzeturi, unt, lapte, oua.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Placinta cu branzeturi - Reteta gustoasa si economica
  • Foi placinta proaspete
  • 6 foi si 1/2
  • Umplutura
  • cca 330 g amestec branzeturi : branza de oaie veche, cas de oaie un pic sarat, cascaval, mai aveam un rest de branzeturi rase pt. paste
  • 4 oua
  • Pt. uns
  • cca 30 g unt cu 82% grasime
  • Pt. turnat deasupra
  • 150 ml lapte cu 3,5% grasime
  • 2 oua
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branzeturi - Reteta gustoasa si economica:

Cum se prepara Placinta cu branzeturi - Reteta gustoasa si economica

Mai intai am ras branzeturile si le-am amestecat cu cele 4 oua. Am uns un vas rotund de yena ( cca 22 cm diametru). Am luat 2 foi de placinta si le-am uns cu unt topit, am pus o parte din umplutura ( am estimat ca-mi intra 3 suluri de placinta in vas si am impartit umplutura in 3), am rulat si am format un sul pe care l-am asezat in vasul de yena, am procedat la fel de inca doua ori si am format un melc. 1/2 de foaie am rupt-o si am presarat-o deasupra, am turnat unt topit deasupra, am bagat vasul in cuptor la 180 grade, am lasat sa se rumeneasca , apoi am am batut bine 2 oua si am adaugat 150 ml lapte caldut, am omogenizat. Am turnat amestecul peste placinta rumenita si am mai lasta la cuptor pana ce laptele a intrat bine in placinta. Gata, am mancat o portie fierbinte, mi-am facut pofta ce-am poftit-o ! Sa aveti pofta mie sa-mi fie de bine :)))))))))))))))))

Poti incerca si reteta de Placinta cu carne ramasa de la friptura sau Placinta dobrogeana, foarte gustoasa.

Iti recomandam sa incerci si Placinta cu ceapa, un aperitiv foarte gustos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branzeturi - Reteta gustoasa si economica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Caty 1

01.05.2024, 19:19

Ce bunut!😍🌺

MotanLaOale 1

01.05.2024, 19:27

Rocsi 1

11.05.2024, 20:16

Arata tare bine! Si eu adun de prin frigider, fac fel si fel de chestii sarate si sunt cele mai apreciate!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta de casa, cu branza si spanac