Placinta cu varza

de Criss in Aperitive / Garnituri, 20 Dec 2015 | 3978 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat: 
  • 330 ml apa calduta
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 600 g faina
  • 1 lingurita drojdie + 2 linguri faina
  • 1 lingura unt moale/margarina/untura
  • 1 galbenus de ou pentru uns placinta
  • Umplutura: 
  • 1-2 verze (aproximativ 2 kg)
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu varza:

Varza se taie fasii subtiri ca pentru salata si se freaca cu sare. Se lasa 15-20 minute pana se inmoaie. Se pune varza intr-o oala in care se pune si uleiul si se caleste varza. Daca va place mai mult fiarta decat calita, adaugati si o cana de apa. Se condimenteaza cu mult piper. (Mie imi place varza calita simpla, nu adaug nimic altceva dar daca vreti puteti cali o ceapa impreuna cu varza, puteti adauga marar, boia de ardei, etc. )   In cuva masinii de paine se pune mai intai apa, apoi uleiul, sarea si zaharul, apoi faina si ultima e drojdia uscata. Se seteaza masina pe programul de framantare si crestere (la masina mea e nr. 8) si ea isi face treaba singura. In fix o ora si 30 minute avem un aluat pufos, crescut.  Rasturnam aluatul crescut pe planseta de lucru usor infainata.  Separat amestecam cele doua linguri de faina cu o lingura unt moale/margarina/untura. Intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara si ungem deasupra amestecul de faina cu untura, rulam si taiem sulul in doua bucati egale din care vom intinde doua foi.  Punem prima foaie in tava, presaram o lingura de gris care are rolul de a absorbi excesul de lichid din umplutura, punem varza calita, acoperim cu a doua foaie. Intepam placinta din loc in loc cu o furculita, ungem cu galbenus de ou si introducem tava in cuptor pentru 45 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varzari