Placinta sarata cu telemea si masline

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 26 Aug 2013 | 7724 vizualizari

 

Astazi, renunt la dulciuri, in favoarea unei placinte sarate si picante! De fapt, oricand as renunta la ceva dulce pentru ceva sarat si picant, iar azi cu atat mai mult cu cat abia am scos din cuptor ceva ce miroase grozav!
Va invit la o portie tare apetisanta al carei gust se cere stins cu o bere buna si rece, mai ales ca inca e vara!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet foi placinta
  • 200 gr telemea sarata
  • 100 gr ricotta
  • 200 gr iaurt gras
  • 2 oua
  • 10 masline fara samburi
  • oregano
  • 3 lg ulei masline
  • 1 ou batut pentru uns
  • sare de mare cu condimente
  • boia iute
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta sarata cu telemea si masline:

Intr-un castron, punem branza si cu ajutorul unei furculite, o faramitam grosier. Adaugam iaurtul, ouale, si amestecam bine. Adaugam maslinele pe care le feliem si presaram oregano si boia iute. La sfarsit adaugam putin ulei masline si amestecam toata compozitia.

Pornim cuptorul si pregatim o tava cu hartie de copt.

Intindem doua - trei foi placinta, intindem jumatate din compozitie si o uniformizam. Incepem apoi sa rulam foile si punem placinta rulata in tava de copt.

Intindem alte doua - trei foi, punem restul de compozitie de branza, uniformizam si rulam. Punem cea de-a doua placinta langa cealalta, ungem placintele cu ou batut si rasnim un pic de sare cu condimente.

 Bagam tava in cuptorul incins, la foc mediu. Lasam sa se coaca cam 30 minute, poate un pic mai mult ca sa se rumeneasca frumos. O lasam un pic sa se raceasca, apoi o portionam, servim o portie si stingem cu bere, daca avem :))

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 20 lei.

2

se poate folosi unpachet intreg de foi, eu am folosit cealalta jumatate de foi pt o placinta dulce.

3

data viitoare o sa includ si niste marar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta sarata cu telemea si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (55)

mena29 1

27.08.2013, 13:57

Uuu,ce bunatate de placinta ne-ai facut aici,scumpicioaso! muah

laura_n 1

27.08.2013, 14:26

va multumesc mult

Geanina87 1

27.08.2013, 16:42

Ce bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta lipoveneasca