Placinta saseasca

de babi5 in Prajituri, 6 Mai 2014 | 13244 vizualizari

 

Asa cum am spus eram tare ispitita de aceasta placinta si eram curioasa cum va iesi cu grisul fiert, fara blat, fara aluat... Rezultatul a fost unul neasteptat de bun, am fost de-a dreptul incantata si eu si consumatorii bineinteles. Ultima data am vazut placinta lui Motanel, doar ca nu avea decat 3 linguri de zahar, eu am adaugat cum am crezut de cuviinta. Branza am cumparat-o de la market si era putin cam seaca, drept pentru care compozitia cu branza mi s-a parut cam fluida si am mai adaugat eu 2 prafuri de budinca. Mentionez ca am folosit o tava de 45/35 cm si cantitatea trebuia dublata. Va spun pasii facuti si exact ce-am folosit. Placinta a iesit buna, buna...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg branza dulce
  • 2 prafuri budinca de vanilie
  • 4 plicuri zahar vaniliat
  • 1,6 l lapte
  • 440 gr gris
  • razatura de lamaie
  • 10 oua
  • 100 gr unt
  • 150 gr stafide
  • 2 linguri faina
  • 18 linguri zahar
  • 1 praf sare
  • 50 gr zahar farin cu aroma vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta saseasca:

Se pune laptele la fiert cu 2 zahar vaniliat si 6 linguri zahar. Cand incepe sa clocoteasca adaugam grisul in ploaie si amestecam continuu, sa nu se faca cocoloase. Intr-o tava unsa cu putin unt (eu am tapetat cu hartie de copt, dar nu recomand, datorita grisului se  dezlipeste greu), se pune grisul si nivelam cu o paleta.

Ouale se mixeaza cu 12 linguri de zahar, zaharul vaniliat si razatura de lamaie. Se adauga untul topit, branza, stafidele, prafurile de budinca si faina. Se amesteca bine cu o paleta si se pune peste gris in tava. Introducem tava in cuptorul incalzit la 180 grade si lasam pentru 40 minute cand este frumos rumenita. Scoatem placinta, o lasam sa se raceasca, apoi pudram cu zahar pudra cu aroma vanilie. Portionam dupa preferinta  fiecaruia.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Sa cautati ca branza sa fie mai grasa (sa nu fie uscata) fiindca devine grunjoasa in placinta

2

Praful de budinca face ca placinta sa semene cu un cremes

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta saseasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta creata dobrogeana