Placinte cu salata, leurda si branza feta

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 12 Mai 2014 | 16155 vizualizari

 

Seria retetelor de placinte continua :)) zic sa aveti si de la mine, ca de, microbul s-a luat. Pt ca nu am avut varza, am ales varianta lui Cristena si am facut cu salata, adaos de leurda si un plus de branza feta. Sunt minunate si se cer repetate.

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 300 ml apa calduta
  • 100 ml lapte batut
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 650 gr faina
  • 1 plic de drojdie uscata
  • pt umplutura:
  • 1 salata
  • 1 legatura leurda
  • 1 praf de sare
  • 150-200 gr branza feta
  • ulei pt prajit
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu salata, leurda si branza feta:

Pentru aluat: am pregatit aluatul in masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus, la ingrediente. Dupa ce masina a framantat aluatul, l-am lasat la dospit la loc caldut, aproximativ 20 minute.

Pentru umplutura: salata si leurda se spala, se zvanta de surplusul de apa. se taie in fasii subtiri, se sareaza si se lasa 5 minute sa se inmoaie. 

Pentru pregatirea placintelor: aluatul dospit se imparte in bucati aproximativ egale, mie mi-au iesit 7 placinte marisoare. Se ia cate o bucata de aluat, se pune pe masa usor infainata, se intinde cu sucitorul, se pune o gramajoara de amestec de salata si leura in mijloc, iar deasupra rupem bucatele de branza feta si le punem peste umplutura. Aducem marginile inspre mijloc, apasam si aplatizam cu mainile si cu sucitorul. Intr-o tigaie punem 3 linguri de ulei la incins. Cand uleiul este incins punem cate o placinta si o prajim la foc mic 5 minute pe o parte si alte 5 minute pe alta. Dupa fiecare prajire mai completam cu cate 1-2 linguri ulei.

Sunt delicioase cu o cana de lapte sau iaurt. sa va fie de bine!!!

TIPS-URI

1

nu grabiti procesul de prajire al placintelor...aluatul fiind unul de paine si putin mai gros, are nevoie de prajire inceata ca sa nu ramana aluatul cleios si nefacut la mijloc

2

peste tigaie puteti sa puneti capac in timp ce prajiti placintele, astfel nu riscati sa le ardeti

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu salata, leurda si branza feta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Barcute cu branza si mac