Placinte sandwich

de reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri, 19 Oct 2015 | 3018 vizualizari

 

O super idee pentru pachetelul de la scoala sau atunci cand ai musafiri.

 

INGREDIENTE

  • 300 ml apa calduta
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri de zahar
  • 1 ou
  • 60 ml ulei
  • 1 pliculet de drojdie
  • 800 gr de faina
  • 2 lg de sare
  • Umplutura:
  • 100 gr sunca
  • 100 gr cascaval Delaco
  • 100 gr branza sarata
  • 1 salata verde
  • 1 rosie
  • 1 ardei kapia rosu
  • 150 gr smantana
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte sandwich:

          Mai intai preparam maiaua(apa calduta cu lingura de zahar si drojdia).Intr-un castron punem faina,in mijloc punem maiaua,ouale,laptele si uleiul.Framantam bine aluatul si lasam sa creasca intr-un loc cald.

        Pana creste aluatul pregatim umplutura placintelor.Cascavalul si branza se dau individual pe razatoare.Feliile de sunca le taiem in doua.Salata se spala bine,rosia si ardeiul se taie felii subtiri.

        Cand aluatul a crescut incingem uleiul intr-o tigaie adanca,rupem cu mana bucati din aluat si le intindem pe blatul de lucru cu mana,blat pe care in prealabil l-am uns cu ulei.

         Fiecare placinta o prajim pe ambele parti si le scoatem pe prosoape de hartie.Le umplem pe rand :ungem placinta cu smantana,presaram cascaval si branza,adaugam o felie de sunca,una de salata,rosii si ardei.Pofta buna.

TIPS-URI

1

Placintele se rumenesc la foc potrivit.

2

Umplutura o putem face cum dorim:salam,sunca,kaizer,branza de burduf,orice legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte sandwich" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Nuci-aperitiv cu crema de branza si verdeata