Platica cu ceapa si capere

de mihaelar63 in Peste, 31 Mai 2012 | 3397 vizualizari

 

Nici o saptamana fara peste , macar de doua ori !!! Azi servim platica ruda mai modesta de apa dulce a celebrei dorade. Asta nu inseamna ca gustul ei nu e la fel de bun !!! Reteta am pescuit-o dintr-o emisiune culinara , dar nu mai tin minte de unde in orice caz era un chef strain .

 

INGREDIENTE

  • 1 buc platica [ 1-1.5 kg]
  • 100 ml ulei de masline cu usturoi
  • Condimente [sare , piper , busuioc , oregano ]
  • 2 linguri capere
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 lamaie -zeama
  • 1lamaie ptr servit
  • Rosii pentru decor
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platica cu ceapa si capere:

-Platica curatata , spalata si increstata pe laterale se unge bine cu ulei amestecat cu condimente .

- Ceapa verde taiata marunt se caleste foarte usor si se amesteca cu caperele care sau clatit cu putina apa .

-Umpleti burta pestelui cu amestecul de ceapa si capere si asezati intr-un vas termorezistent.Stropiti cu zeama de lamaie .

- Dati la cuptor la foc mediu cam 30 min .Platica prinde in sectiune o frumoasa culoare alb -rozalie .

-Serviti platica calda cu garnitura sau sosul preferat .Noi am ales ceva mai simplu cu rosii si lamaie .

TIPS-URI

1

Preparati-va propriul ulei cu usturoi , intr-o sticla puneti usturoi curatat cam o treime , restul ulei de masline . Tineti in dulapul de deasupra aragazului . Dupa o saptamana veti avea un minunat ulei cu gust de usturoi pe care il puteti folosi la peste , pui , paste ,etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Platica cu ceapa si capere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

mirela0911 1

31.05.2012, 21:41

Ce bunatate!

cocolina 1

01.06.2012, 01:02

buna

Mihaela11_jo 1

01.06.2012, 08:23

Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ce de arome

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cod bacalhau á brás