Platica cu piper si ierburi - la tigaie

de mihaelar63 in Peste, 30 Noi 2011 | 8760 vizualizari

 

Azi e zi de peste . Am gatit platica care are o carne delicioasa si usoara .este un peste mai aplatizat aproape ca un disc, semanand la aspect cu dorada .Pentru reteta m-am inspirat partial de pe un site culinar frantuzesc. Este amuzanta denumirea latineasca - Abramis brama!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 platica [1.5 kg ]
  • cimbru uscat ,
  • rozmarin uscat
  • sare 
  • piper mozaic
  • zeama lamaie
  • ulei masline
  • 1 pahar cu  vin alb sec
  • ardei
  • patrunjel
  • ridiche rosie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platica cu piper si ierburi - la tigaie:

Platica curatata  , increstata pe laterale  si spalata se  sareaza , se unge cu ulei , zeama de lamaie si se presara cu rozmarin , cimbru si piper .Lasati la marinat minimum 1 ora.

Incalziti o tigaie de teflon , puneti putin ulei . Cand tigaie e incinsa se pune platica + paharul cu vin .

Acoperiti cu un capac si lasati sa se inabuse [ 10 min ] pana vinul a scazut.

Inlocuiti capacul cu un platou si rasturnati cu grija .

Decorati cu rondele de ardei , ridiche si patrunjel verde.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Platica cu piper si ierburi - la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Peste cu cartofi si sos pesto