Pogacele cu leurda

de Lau in Aperitive / Garnituri, 9 Apr 2015 | 4668 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 ou
  • 100 g margarina
  • 100 g smantana
  • 1 lingurita sare
  • Uns
  • 100 g margarina
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • 1 legatura leurda
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu leurda:

Intr-un bol adaugam faina,sarea,drojdia,amestecam facem o gaura in mijloc adaugam oul batut,smantana,margarina si incepem sa framantam un alaut omogen si nelipicios.(daca este nevoie adaugam apa sau lapte caldut)

Acoperim bolul si lasam cca 20 min la temperatura camerei sa se odihneasca.

Intre timp spalam leurda,o scurgem de apa dupa care o tocam marunt,

Intindem coca ungem cu margarina,adaugam leurda si impaturim,lasam sa se odihneasca 15 min dupa care repetam opertiunea inca de 2-3 ori.

Intindem coca pe masa infainata si decupam cercuri(eu am folosit o cana)

Asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Le ungem cu galbenusul batut cu laptele si dam la cuptorul incalzit cca 25 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu leurda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pogacele cu cascaval si sunca