Prajitura albinuta (dulcinea)

de lacrimioara in Prajituri, 5 Mar 2011 | 33672 vizualizari

 

este prajitura mea preferata inca din copilarie este o prajitura usoara si foarte foarte gustoasa si va invit si pe voi sa o incercati ca nu o sa va para rau reteta am gasito pe blogu Laurei Laurentiu si i multumesc

 

INGREDIENTE

Foile:
  • 600 grame de faina,
  • un ou,
  • 4 linguri de miere,
  • 1 lingurita de bicarbonat,
  • 80 grame de margarina,
  • 180 grame de zahar,
  • cateva linguri de lapte.
Crema:
  • 1 pahar cu lapte,
  • 180 grame de zahar,
  • 80 grame de gris,
  • 200 grame de unt,
  • zahar vanilat sau esenta vanilie,
  • dulceata.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura albinuta (dulcinea):

Mierea ,zaharul si margarina se pun la foc sa fiarba pana ce zaharul se topeste.

Luam de pe foc si lasam putin la racit dupa care adaugam faina amestecata cu bicarbonatul, treptat,oul si cateva linguri de lapte. Ca sa se poata amesteca mai bine framantam un aluat  mai elastic care se imparte in 4.

Coacem foile pe fundul tavii tapetata cu faina si ulei eu am pus hartie de copt pentru ca se desface super.

Impungeti foile cu furculita din loc in loc,foile se coc cam 5 minute fiecare, depinde de cuptor dar cam intre 5 si 7 minute pana se rumenesc.

Dupa ce le-am copt le-am lasat sa se raceasca si ne ocupam de crema.

Crema:

punem laptele cu mierea si zaharul la foc mic si cand da in clocot adaugam  grisul in ploaie si lasam putin sa fiarba pana se ingroasa bine  luam de pe foc si lasam la racit 

Cand a ajuns la temperatura camerei punem untul si vanilia si mixam bine pana devine o crema pufoasa.

Asamblarea:foaie (eu le-am stropit putin cu apa ca sa se imoaie mai bine ca am patit odata cu niste foi ca mi-au ramas tari) deci am pus foaie le-am stropit putin  cu apa cu putin zahar si esenta de vanilie dar numai putin apoi am pus  jumatate  din crema alba ,foaie,apoi un strat de dulceata,eu am pus de capsuni; de obicei se pune o dulceata mai acrisoara cum ar fi de macese sau de caise eu nu am avut si a iesit super si asa, dupa care iar alta foaie si iar crema alba iar foaie si deasupra am pudrat cu zahar pudra

Se infoliaza si se lasa asa cateva ore bune sau pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura albinuta (dulcinea)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Iazmin 1

22.07.2011, 10:26

cata miere se pune la crema ca nu scrie la ingrediente?

marieta 1

22.07.2011, 18:16

imi place si mie!!!!e buna tare!!!

Cris2711 1

31.07.2011, 12:55

Lacrimioara am facut prajitura ta acum o saptamana si ne-ai cucerit cu ea ,pe mine,pe sotul meu ,pe mama mea si pe nepoata mea Oana,a iesit super buna si am sa o mai fac.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Foi cu crema de gris