Prajitura albinuta umpluta

de Oana in Prajituri, 3 Mar 2010 | 14092 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 f faina
  • coaja rasa de o lamaie
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 60 g zahar
  • 100 g unt moale
  • 250 ml lapte caldut
  • Decor:
  • 100 g unt
  • 200 g miere
  • 200 g migdale maruntite (feliate)
  • 3 linguri frisca lichida
  • Crema:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 800 ml lapte
  • 100 g unt moale
  • 4 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura albinuta umpluta:

Cuptorul se incinge la 180 grade. Tava se tapeteaza cu hartie de copt.

Intr-un castron se amesteca faina cu coaja de lamaie, sarea si o lingura de zahar. Apoi se adauga untul moale, laptele caldut si restul de zahar, se amesteca cu mixerul cu paletele de aluat pana compozitia devine omogena. Se acopera cu un prosop si se lasa la dospit 45 de minute, la loc cald (eu am pus castronul pe aragaz).

Intre timp se pregateste "decorul" si crema.

Intr-o craticioara se dau in clocot mierea, frisca lichida, untul si migdalele, se amesteca in continuu, apoi se da craticioara la rece.

Pentru crema, se da laptele in clocot, apoi se adauga praful de budinca, amestecand cu un tel si se tine pe foc un minut pana se ingroasa. Untul moale se bate cu zaharul pudra, apoi se adauga in budinca calda, treptat, cu o lingura, amestecand compozitia cu telul. Se lasa la racit.

Dupa ce aluatul a crescut, se framanta putin, apoi se intinde o foaie pe hartia de copt, se inteapa cu furculita, se acopera tava cu prosopul de bucatarie si se mai lasa 15 minute sa creasca. Se tarna deasupra amestecul cu migdale, se intinde bine pe toata suprafata si se pune tava in cuptor, pe gratarul de sus, aproximativ 30 de minute. O sa vedeti ca incepe sa se rumeneaca usor pe margini. Eu am ridicat putin un colt si am vazut ca era usor rumenita si am scos-o din cuptor. Se lasa la racit.

Se taie prajitura in patratele, apoi fiecare patratel se sectioneaza in doua pe orizontala si se umple cu crema de vanilie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura albinuta umpluta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi