Prajitura Bounty

de mirela0911 in Prajituri, 19 Mai 2016 | 12448 vizualizari

 

O alta prajitura care era de ceva vreme pe lista de asteptare, in sfasit i-a venit randul. Daca va place nuca de cocos, cu siguranta veti iubi aceasta prajitura!
M-am inspirat pentru aceasta reteta de la fetele de pe bucataras si le multumesc! >:D< 

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 125 g unt
  • 80 g zahar
  • 3 oua
  • 200 g faina
  • 2 lg cacao
  • 6 lg lapte
  • 1 lgt praf de copt
Crema:
  • 300 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 3 lg rase de gris
  • 100 g nuca de cocos
  • esenta de vanilie
Sirop:
  • 2 lg zahar
  • 150 ml lapte
Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 4-5 lg lapte
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Bounty:

Intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt si cacaoa. 

In alt bol se mixeaza bine untul cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza bine dupa fiecare, apoi se adauga si laptele. La final se toarna amestecul de ingrediente uscate si se mixeaza la viteza mica pana se incorporeaza. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 25-30 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Siropul: Se caramelizeaza cele 2 lg de zahar apoi se toarna laptele cu grija (atentie sa nu va ardeti) si se lasa la foc mic pana se topeste caramelul. Se lasa sa se raceasca.

Blatul se insiropeaza cu acest sirop.

Crema: Intr-o craticioara se amesteca laptele cu zaharul, untul si grisul. Se pune pe foc si se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se pune nuca de cocos. Se omogenizeaza bine, se pune esenta de vanilie, se amesteca si asa fierbinte se toarna peste blat. Se niveleaza si se lasa la racit.

Glazura: Se topeste ciocolata impreuna cu laptele, se lasa putin sa se racoreasca dupa care se ininde peste prajitura. 

Prajitura se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Blatul se inteapa cu ajutorul unei scobitori pentru a se insiropa mai bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Bounty" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Alba ca zapada