Prăjitură Cremcafé

de mimmi in Prajituri, 8 Ian 2013 | 12234 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente foi:
  • 10 albusuri de ou,
  • 250 g zahar,
  • 400 g nuca macinata,
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 10 galbenusuri de ou,
  • 250 g zahar,
  • 1 lingura de ness dizolvata in putina apa,
  • 300 g unt,
  • 10 g gelatina,
  • 2 linguri de amidon ,
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură Cremcafé:

Batem albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam in "ploaie" zaharul si mixam foarte bine. Adaugam nuca macinata si amestecam cu dosul unei linguri,de jos in sus pentru a nu se lasa compozitia. Din aceasta compozitie coacem 3 foi,pe dosul unei tavi,pe hartie de copt,pentru cca 10-13 minute,pana incepe sa se rumeneasca usor.

Lasam foile la racit,intre timp pregatim si crema: Mixam galbenusurile cu zaharul si nessul. Punem compozitia pe foc,intr-o cratita,impreuna cu untul,cand s-a topit untul,adaugam amidonul dizolvat intr-o lingura de apa,si amestecam pana se ingroasa. Luam crema de pe foc,adaugam gelatina dizolvata in putina apa pe bain-marie si mixam pentru 2-3 minute. Lasam crema la racit.

Umplem foile cu crema de ness,inclusiv ultima foaie peste care razalim ciocolata sau o pudram cu ness.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură Cremcafé" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cuburi de gheata