Prajitura cu branza si bezea

de nadina73 in Dulciuri, 2 Sep 2010 | 14161 vizualizari

 

Este o retata din Ardeal din Lunca Muresuluide la mama cumnatei mele,initial este cu urda dar eu am modificat si am pus brana de vaci

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua intregi
  • 10 linguri de ulei
  • 15 linguri de lapte
  • 15 lingur pline faina
  • 15 linguri de zahar
  • 1 lingurita amoniac
  • coaja de la o lamaie
  • putina sare
  • 2 linguri de cacao
  • Crema:
  • 500 g urda sau brnaza de vaci
  • 200 zahar
  • 4 galbenusuri
  • 4 vanilii
  • 6-7linguri de gris asta depinde cat de moale e compozitia
  • Spuma:
  • 4 albusuri
  • 150 zahar
  • ciocolata sau bombonele de cicocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si bezea:

Se amesteca toate ingredientele pt blat cu ouale intregi,iar daca aluatul e prea tare se poate pune putin lapte asta numai daca e nevoie ,eu nu am mai pus . Se unge o tava cu ulei si se pune compozitita .

Se pregateste crema:

Se amesteca  branza (urda) cu zaharul , galbenusurile si vaniliile iar daca compozitia e prea moale se pune gris ,la mine a fost cazul ca nu am avut urda si branza de vaci e mai moale decat urda.Se pune compozitia in tava peste blat cu lingura,dupa care se pune tava la cuptor pentru 30 minute .Dupa 30 minute se scoate tava  se pun albusurile batute spuma cu zaharul si se pun tava din noua la cuptor 10 -15 minute

Cand spuma e rumenita frumos se scoate si se razuie asa calda ciocolata sau se pun bombonele.

PS.cred ca totusi data viitoare am sa pun 750 de branza sa fie crema mai groasa,

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu branza dulce si gem de caise cu nuca