Prajitura cu dulceata de caise si glazura de galbenusuri

de Constelatialeu in Dulciuri, 2 Feb 2013 | 14562 vizualizari

 

Este reteta de prajitura chinezesca,nu stiu de ce ii zice asa,dar probabil ca ei au inventat-o .Eu i-am zis reloded si am pus dulceata de caise,ca-mi place combinatia,nuca caise,glazura de galbenusuri...

 

INGREDIENTE

Blat

  • 200 g unt( am folosit margarina rama din asta aveam in casa)
  • 200 g zahar tos ( l-am facut pudra)
  • 200 g nuca macinata
  • 8 albusuri ( au fost ouale mici)
  • 100 g faina
  • 2 linguri cacao

Glazura

  • 8 galbenusuri
  • 150 g zahar tos
  • dulceata de caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dulceata de caise si glazura de galbenusuri:

Blatul.Se freaca untul cu zaharul pana se topeste,se adauga nucile,cacaua si faina,iar la final albusurile batute spuma.Se tapeteaza o tava(20/30) cu hartie de copt,se toarna compozitia in ea si se da la cuptorul preincalzit cca 15 min.

Intre timp pregatim glazura de galbenusuri.Frecam galbenusurile cu zaharul pana ce totul capata o consistenta densa si vascoasa.Dupa ce scoatem tava din cuptor,dupa cele 15 min,punem bucatelele de dulceata si turnam glazura de galbenusuri,dam tava din nou la cuptor pana glazura se intareste.

Se taie rece,cu un cutit incalzit in apa fierbinte.Optional se poate rade ciocolata.Eu am vrut sa fac niste semne chinezesti,dar mi-am dat seama ca nu mai am ciocolata.

TIPS-URI

1

reteta este cu 6 oua mari,ale mele au fost mici si am folosit 8

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dulceata de caise si glazura de galbenusuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Ana_O 1

03.02.2013, 23:37

ce frumusete trebuia sa-i pui reloded la nume, daca asa ii zici tu

Panacris 1

09.09.2013, 06:39

roxana_simona 1

09.09.2013, 10:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert bomboane Raffaello, cu arahide