Prajitura cu gem de prune si migdale

de Constelatialeu in Dulciuri, 6 Sep 2016 | 3411 vizualizari

 

M-am jucat si eu un pic......

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 6 oua
  • 250 g margarina rama
  • 240 g zahar
  • 240 g faina
  • 1 lingurita amoniac
  • 2 linguri cacao
  • Umplutura
  • gem de prune cu migdale
  • glazura
  • ciocolata neagra topita
  • ciocolata alba rasa
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem de prune si migdale:

Foile : Margarina la temperatura camerei o mixam cu zaharul pana acesta se topeste, apoi adaugam galbenusurile, amoniacul stins cu zeama de lamaie , omogenizam. Adaugam faina si amestecam la final adaugam albusurile batute spuma tare. Impartim compozitia in 3 parti egale, intr-o parte adaugam cacaoa cernuta si omogenizam. Am folosit tava de la cuptor, am pus hartie de copt si am intins compozitia intr-un dreptunghi cu dimensiune de 33/24 cm, cu aproximatie. Coacem pe rand foile albe si apoi cea cu cacao. Bagam tava la cuptorul preincalzit, avem grija ca se coace destul de repede, cca 12-15 min. Scoatem cu tot cu hartie de copt din tava si lasam sa se raceasca, apoi dezlipim usor hartia de copt, cu atentie sa nu rupem foile..

Asamblare: Asezam pe o planseta foaia alba, intindem gem de prune cu migdale, nici foarte mult gem dar nici doar sa ungem foaia, apoi radem ciocolata, asezam foaia de cacao, presam usor sa se lipeasca foile intre ele, intindem gem, radem ciocolata si asezam ultima foaie, presam bine. La final turnam ciocolata topita, intindem bine pe toata suprafata si radem ciocolata alba. Lasam sa se raceasca glazura si apoi portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de prune si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Rahela Velicu 1

02.01.2017, 12:28

ce bne arata!

Aletta 1

02.01.2017, 15:27

ce bun trebuie sa fie, minunat !

mihaelar63 1

03.01.2017, 08:08

Si eu vreau

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu ciocolata