Prajitura cu marmelada de caise

de marianascarlat in Prajituri, 19 Feb 2010 | 8252 vizualizari

 

O prajitura foarte gustoasa si usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • -4 gălbenuşuri
  • -1 pahar zahăr
  • -1 pahar de smântână
  • -1 pahar unt topit(călduţ)
  • -1/2 linguiţă de bicarbonat
  • -1 praf de vanilie
  • - făină cât cuprinde
  • - marmeladă(sau gem) de caise
  • -zahăr pudră vanilat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu marmelada de caise:

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul, apoi untul topit, care trebuie s fie călduţ şi se amestecă. Apoi se pune făina şi se frământă o cocă nu prea tare care se împarte în 3 părţiegale din care se întind cu vergeaua trei foi de mărimea tăvii de copt.

Se aşează o foaie în tavă, se unge cu marmeladă, se acoperă cu altă foaie, se unge si aceasta şi se pune ultima foaie.

Se coace la început la foc moale , apoi mai tare. După ce s-a răcit se taie dreptunghiuri lunguieţe şi se presară cu zahăr pudră vanilat.

Această prăjitură este mai fragedă după o zi sau două.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu marmelada de caise" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

Miha 1

29.12.2011, 20:00

La multi ani Mariana!

deyutzky 1

29.12.2011, 21:51

La multi ani!!!!!

Bya Ralu 1

21.02.2012, 09:47

arata bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crema desert cu oua si zahar caramel