Prajitura cu mere

de pity19 in Dulciuri, 15 Sep 2016 | 2876 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 20 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 1 ou , 1 galbenus
  • 1 plic praf de copt
  • 250 gr unt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri smantana

Umplutura :

6 mere medii ,

1 lingurita scortisoara ,

250 gr zahar ,

unt

Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

          Foi : Amestecam faina cu zaharul ,praful de copt ,ouale si untul ; Amestecam pana devine un aluat nisipos , apoi adaugam smantana si lasam la odihnit 30 de minute la rece ;

         Umplutura : Curatam merele de coaja , le dam pe razatoarea mare ; Intr'o cratita adaugam putin unt ,turnam merele si zaharul , dam focul la flacara mica , amestecand continuu pana merele sunt mai moi ,luam de pe foc si adaugam scortisoara ;

     Impartim aluatul in doua parti egale ;

    Tapetam o foaie de copt cu faina si intindem doua foi , aceleasi dimensiuni ;

    Cu o furculita intepam usor primul blat peste care turnam compozitia de mar peste care punem a doua foaie , intelepam usor si dam la cuptorul preincalzit la 180 gr cca 30 35 de minute. 

 Dupa cele 30 de minute facem testul scobitorii ,daca nu se lipeste nimic de ea inseamna ca aluatul este facut,asadar prajitura este gata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Trandafir", cu mere, nuca si crema de vanilie