Prajitura cu miere

de Lau in Prajituri, 29 Sep 2013 | 6949 vizualizari

 

Mi-a placut foarte mult cand am vazut-o la Valclaudia, a iesit o prajitura delicioasa care se cere repetata

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri miere de albine
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • 150 g zahar
  • 200 g faina
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • Crema
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • zeama de la o lamaie
  • 1 borcan dulceata de prune
  • zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu miere:

Foi-intr-un bol amestecam oul cu zaharul, adaugam mierea si untul, adaugam bicarbonatul dizolat in zeama de lamaie si restul de ingrediente, framantam pana rezulta un aluat elastic. Acoperim intr-o folie alimentara si dam la rece 30 minute.

Impartim coca in 4 bucati care le vom intinde intr-o foaie subtire si le vom coace  cca 10 min (cat sa se rumeasca putin la colturi) pe dosul tavii unsa cu ulei si tapetata cu faina. Lasam sa se raceasca foarte bine.

Intre timp pregatim crema

Amestecam laptele cu zaharul si punem pe foc,cand incepe sa fiarba adaugam faina amestecata cu putin lapte,amestecam continuu pana se ingroasa si capata consistenta unei budinci.

Luam cratita de pe foc adaugam untul si zeama de lamaie,omogenizam si lasam sa se raceasca,

Asamblare-intr-o tava asezam prima foaie,adaugam 1/2 crrema de vanilei,adaugam a 2 foaie,ungem cu dulceata de prune,a 3 foaie,restul de crema  si ultima foaie,

Dam tava la rece cateva ore dupa care o pudram cu zahar si o taiem,

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu miere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

simona72 1

30.09.2013, 15:23

Vaaai, ce pofta mi-ai facut!!! Nu am mai mancat demult...delicioasa!!

Irina 1

30.09.2013, 15:58

buna, buna!

Lau 1

30.09.2013, 16:12

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de miere