Prajitura cu Mousse de Mere si Ricotta

de BakeUpArtist in Dulciuri, 10 Noi 2016 | 3296 vizualizari

 

Merele sunt încă în livadă, așa că am zis să mai facem o bunătate de toamnă. M-am gândit la o prăjitură cu textură fină, care nici nu necesită coacere. Rețeta este simplă, iar rezultatul este răcoritor.   

 

INGREDIENTE

Blat

  • 250g biscuiti digestivi;
  • 100 g unt (topit);
  • 1 lingura zahat pudra;

Mousse de mere

  • 5-6 mere;
  • 1 lingurita scortisoara macinata;
  • 2 linguri de zahar;
  • 1 lingurita amidon;

Crema Ricotta

  • 250 g ricotta;
  • 200 ml smanatana lichida;
  • 150 ml nectar de mere verzi din comert (Santal);
  • 5 g gelatina granule;
  • 2 linguri de zahar pudra;
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu Mousse de Mere si Ricotta:

Blat:

- Mărunțiți biscuiții digestivi și amestecați cu zahărul;

- Topiți untul și adăugați peste biscuiți, amestecând bine;

- Pregătiți tava în care doriți să montați prăjitura și turnați amestecul, presand bine;

Mousse de mere:

- Spălați și curățați merele de coajă, dați pe răzătoarea mică;

- Puneți merele la foc mic, împreună cu zahărul și scorțișoara;

- Lăsați pe foc aproximativ 20-30 de minute, să se pătrundă bine, amestecând des;

- Când merele sunt pătrunse, adăugați amidonul și mai lăsați pe foc 5 minute, amestecând;

- Apoi luați de pe foc, lăsați să se răcească puțin și apoi mixați cu mixerul la viteză mare, până devine spumos;

- După ce s-a răcit, adăugați peste blatul de biscuiți;

 

Cremă ricotta:

- Bateți smântâna dulce cu zahărul până se întărește puțin;

- Separat, mixați ricotta cu 50 ml din nectarul de mere, pentru a căpăta culoare ușor verzuie, apoi adăugați smântâna bătută;

- Hidratați gelatina în nectarul de mere rămas, apoi dizolvați-o pe baie de aburi și, după ce a ajuns la temperatura camerei, adăugați-o în compoziție;

- Mixați până devine omogen, iar apoi adăugați peste stratul de mere al prăjiturii;

- Dați la rece pentru câteva ore;  

TIPS-URI

1

Puteti combina soiuri diferite de mere, pentru o aroma mai intensa;

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu Mousse de Mere si Ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

diaconta 1

11.11.2016, 16:27

Excelent!!!
Si o prezentare de sarbatoare

BakeUpArtist 1

11.11.2016, 23:48

Va multumesc frumos

Rahela Velicu 1

12.11.2016, 19:18

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete pufoase