Prajitura cu multa nuca

de reisnaor_2006 in Prajituri, 6 Mar 2015 | 12721 vizualizari

 

O prajitura delicioasa cu multa nuca pe care noi o adoram.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 150 g miez de nuca macinata
  • 120 ml apa
  • 200 g faina alba
  • un plic praf de copt
  • 1 lingura otet
  • Ingrediente crema:
  • 150 g miez de nuca macinata
  • 50 g zahar
  • 60 ml lapte
  • 150 g unt
  • esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 4 lg de crema de ciocolata
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu multa nuca:

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul si apa, apoi se adauga treptat faina, nucile si praful de copt stins cu otetul si amestecam pana se omogenizeaza. In compozitia obtinuta anterior adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor de sus in jos pana spuma se incorporeaza, apoi o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptorul preancalzit la temperatura de 180° C, timp de 25 minute. Dupa ce este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Crema: Se pune laptele la foc mic impreuna cu zaharul si miezul de nuca, se lasa cca 5 minute, timp in care amestecam pentru a nu se prinde de fundul vasului, apoi se trage deoparte si se lasa cateva minute sa se racoreasca. Dupa acest timp se amesteca cu untul moale la temperatura camerei si cu esenta de vanilie.

Ungem blatul cu crema. Crema de ciocolata (4 lg) o subtiem intr-un ibric cu putin lapte si o turnam peste crema.

Bagam prajitura la frigider 30 de minute si dupa aceea o taiem.

Pofta buna.

TIPS-URI

1

blatul este foarte consistent din cauza nucii, daca vrem sa iasa mai pufos putem pune numai 100 de gr de nuca si 100 de gr de faina ptr a putea sa o taiem in doua parti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu multa nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Buzdugan" (reteta video)