Prajitura cu nuca si smantana

de Carmen_g in Dulciuri, 13 Apr 2015 | 37192 vizualizari

 

Aceasta prajitura o stiu de mica, dar abia acum i-am dat de gust :)) E atat de buna si pufoasa incat ai tot manca din ea!

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi avem nevoie de:
  • 3 oua
  • 1 cana cu zahar
  • 1 cana cu nuci macinate
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu
  • 4 linguri cu miere
  • un praf de sare
  • faina ( eu am folosit 500 g, dar cantitatea fainii poate varia in functie de calitatea ei si de marimea oualor)
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 1 kg smantana
  • 1 cana cu nuci macinate
  • 80 g zahar praf
  • zeama de lamaie dupa gust ( eu am folosit zeama de la o jumatate de lamaie)
  • 50 g ciocolata pt decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si smantana:

Prima data ne ocupam de foi. Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul dupa care se adauga si restul ingredientelor. Trebuie sa obtinem un aluat mai moale dar care sa nu se lipeasca de maini. Se intind 4 foi si se coc la cuptor aprox. 10 minute

Se amesteca smantana cu nucile, zaharul si lamaia dupa care se distribuie in mod egal intre foi. Se pune crema inclusiv deasupra prajiturii dupa care se rade ciocolata.

Se lasa la frigider minim 2-3 ore ca sa se inmoaie foile dupa care se poate servi.

E o prajitura atat de fina si gustoasa! Si se face si foarte repede.... de mancat nu mai zic:))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

21.03.2016, 22:29

Este grozava praji asta . Crema usor acrisoara . In timpuri imemorabile cand mai faceam si eu praji era pe masa mea

kytz 1

09.02.2017, 05:31

Aș dori și eu o bucățică, două, trei... ...

LiliaBitca 1

22.02.2019, 16:55

Citi ml are cana?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac floare cu nutella