Prăjitură cu pere şi caramel

de diaconta in Prajituri, 18 Sep 2011 | 5258 vizualizari

 

În această perioadă perele sunt vedete.Sunt pe toate gusturile,de toate felurile.Le-am combinat cu caramel şi a ieşit o prăjitură răcoroasă şi bună,că tot e încă vreme frumoasă afară,vreme care pe mine iar mă îmbie la o incursiune în Maramureş.Nu vă speriaţi,nu vă mai povestesc,deja cred că v-am plictisit.
Să aveţi o Duminica minunată.

 

INGREDIENTE

  • Câteva pere
  • 1 lingura zahar brun
  • scortisoara
  • Caramel
  • 2 cani de zahar
  • O cutie lapte evaporat (370 ml)
  • 50 gr unt
  • frisca si caramel pentru decor
Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri griş
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 1 praf de copt cu sofran
  • Arome(vanilie,lamaie)
  • Sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu pere şi caramel:

Prima data se face caramelul.Se pune zaharul sa se caramelizeze.Cand a capatat o culoare putin maronie,se ia de pe foc,se incalzeste laptele evaporat.Se pune untul si se amesteca,apoi turnam si laptele.Lasam sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul si caramelul este ca un sos destul de gros.Imi place tare mult caramelul asta fin precum catifeaua.

Curatam perele si le taiem felii.Punem caramelul intr-o tava,asezam perele deasupra,presaram zahar brun si scortisoara si punem tava la cuptor.Perele se vor inmuia suficient pana cand pregatim blatul.

Separam galbenusurile de albus.Galbenusurile le mixam cu cele 4 linguri de zahar,adaugam apa si uleiul.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si putina zeama de lamaie spre final.

Peste crema de galbenusuri adaugam grisul si faina amestecata cu praful de copt.Incorporam usor si spuma de albusuri.

Scoatem tava din cuptor,punem compozitia de blat si mai lasam la cuptor 25 de minute.

Lasam in tava pana cand blatul va absoarbe caramelul,apoi rasturnam pe un platou si ornam cu frisca  si caramel.

 Poftă bună !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu pere şi caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu pere si ciocolata amara