Prajitura cu piersici

de Ina in Prajituri, 21 Noi 2012 | 7392 vizualizari

 

Anul acesta piersicul meu ( plantat de mine dintr-un sambure ramas dupa ce-am papat fructul ) a fost incarcat de fructe imense, extrem de zemoase si... sanatoase. ( am avut si 3 piersici la kg :-bd ) Biiine l-am mai ingrijit :)))

 

INGREDIENTE

  • 8-10 piersici foarte coapte
  • 6 linguri cu zahar
  • 150 g margarina/ unt
  • pudra de vanilie
  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri cu zahar
  • 4 linguri cu faina
  • un plic praf de copt
  • sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piersici:

Spalam piersicile si le feliem , indepartand samburii. Feliile de piersici le asezam in strat consistent pe fundul unei tavi, apoi presaram pe ele 6-7 linguri cu zahar .

Margarina o taiem in bucatele mici, pe care le distribuim uniform pe toata suprafata bucatilor de piersici. Presaram si pudra de vanilie si introducem tava in cuptorul preincalzit, pentru cca 20 minute, cand piersicile-si vor lasa foarte mult sirop. 

Fara sa inlaturam siropul, turnam peste piersicile fierbinti un aluat de pandispan :  batem 4 albusuri cu un praf de sare, apoi adaugam pe rand zaharul, galbenusurile, faina si praful de copt. 

Punem tava in cuptorul incins pentru inca 30 minute ( cand aluatul este rumen si trece testul scobitorii , este gata )

Rasturnam prajitura pe o alta tava, astfel incat stratul de piersici sa fie deasupra, iar siropul de piersici va inmuia partial blatul.

Eu am decorat prajitura cu crema de vanilie la rece de la Dr.' Oetker . 

Este delicioasa dupa ce sta cateva ore la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

Georgiana78 1

23.11.2012, 11:16

Super praji! Imi place!

Mihaela11_jo 1

03.12.2012, 16:36

Delicioasa
Ce Craciunitza frumoasa!!!!!!!!!!

Patricia Iordache 1

02.06.2013, 18:54

Super!! O trec la favorite!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Melba cu piersici