Prajitura cu prune

de T I M E A in Prajituri, 30 Iul 2012 | 24420 vizualizari

 

O prajitura de vara usoara si aromata!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 250 gr zahar
  • o cana lapte (aprox 200 ml)
  • o cana ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 400 gr faina
  • 600 gr prune
  • praf de scortisoara
  • 3 lingurite zahar
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune:

Batem spuma ouale intregi timp de 7-8 minute cu mixerul la viteza maxima.

Adaugam zaharul si zaharul vanilat mixand inca 2-3 minute. Apoi adaugam pe rand uleiul si laptele mixand in continuare.

La final adaugam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula si amestecand usor pentru a nu se lasa spuma.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Asezam jumatatile de prune deasupra si in fiecare bucata de pruna punem putin zahar si praf de scortisoara.

Dam la cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp de 30-35 minute. Facem testul cu scobitoarea pt a ne asigura ca blatul este copt.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.

Apoi scoatem din tava si pudram cu zahar pudra.

Feliem si servim!

Un mic dejun perfect: doua felii de prajitura langa un cappuccino cu scortisoara  :) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

Angelina_Elena 1

02.08.2013, 14:37

Ruth, cealalta reteta nu e deloc ciudata, e un pandispan clasic, la care se foloseste 1 lingura de zahar si 1 de faina pentru fiecare ou

T I M E A 1

02.08.2013, 16:23

Ruth sunt sute de feluri in care poti face. Si eu am o gramada de variante pt pandispan/chec prajituri cu fructe. Alegi ce iti place. Ale mele rar sunt retete standard, sunt in general ce cred eu ca trebuie ca si cantitati.
Si Elena are dreptate se poate face si asa. Variante exista

babi5 1

02.08.2013, 16:36

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura insiropata cu prune