Prajitura pufoasa cu gutui si pere

de stefydeea in Prajituri, 13 Oct 2013 | 14958 vizualizari

 

Am gasit prajitura aici pe site si mi-a placut pe loc avea gustul toamnei usor de facut si fructe parfumate.Mie imi plac mult prajiturile cu fructe.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 175 gr faina
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • o gutuie coapta si una cruda
  • 2 pere
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • praf de copt
  • un praf de sare
  • un zahar vanilat
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu gutui si pere:

Am inceput cu ouale pe care le am mixat cu un praf de sare pana s-au deschis la culoare, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana cand nu am mai auzit ca trosneste zaharul asta inseamna ca s-a topit. Am adaugat apoi uleiul, laptele si zeama de lamaie si coaja si am mixat dupa fiecare bine. Incorporam faina cu praful de copt si zaharul vanilat eu le-am amestecat cu telul, cu spatula nu mi-a iesit. Am dat pe razatoare o gutuie mare si parfumata si am pus-o si pe ea in compozitie.

Am avut o gutuie mare coapta in cuptor mai demult si am taiat-o feliute si cele 2 pere la fel le-am pudrat cu scortisoara.

Am pus compozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt si pe deasupra am pus cate o feliuta de para, una de gutuie.

Am bagat tava in cuptorul preincalzit cand m-am apucat de prajitura am deschis si cuptorul si am tinut circa 35 minute, am facut testul cu scobitoarea. Am scos-o cand a fost gata si cand s-a racit am pudrat-o cu zahar pudra cu gust de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu gutui si pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura " Deliciu cu visine"