Prajiturele rusesti pentru ceai

de RuxyRux in Prajituri, 19 Ian 2011 | 6385 vizualizari

 

Aromate, fragede si numai bune de servit cu un ceiut...

 

INGREDIENTE

  • 1 cana unt( 210 gr)
  • 2 cani faina
  • 6 linguri zahar pudra
  • o lingurita esenta vanilie
  • Optional ( o cescuta pudra de alune de padure) 
  • Pentru decor
  • zahar pudra    
Portii: 26
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele rusesti pentru ceai:

Framantam un aluat maleabil din ingredientele pentru prajiturele. Avem grija ca faina sa o punem putin cate putin. Cand nu mai intra ne oprim  pentru a obtine un aluat usor manevrabil. Daca dorim cu alune le punem  sub forma de pudra.

Punem pe tava de copt o hartie pergament si facem prajiturelele in forma de bilute. Eu le-am facut mai maricele fiecare face cum doreste.

Le trecem prin zahar pudra si le asezam pe tava de copt. Le dam la cuptor la 175 grade pana se rumenesc. Pentru ca eu am facut bilute mai mari am marit si timpul de coacere. Le-am lasat in jur de 25 de minute. In reteta este prevazut un timp de 12 minute.

Le scoatem le lasam la racit, le pudram pentru poza  si le servim cu placere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele rusesti pentru ceai" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (49)

RuxyRux 1

20.01.2011, 21:20

Zaharul pudra se pune in compozitie (cele 6 linguri)...apoi se mai dau iar prin zahar inainte sa le asezi pe hartia de copt...si daca mai vrei dupa ce le scoti si s-au racit le mai pudrezi din nou daca nu...le servesti asa...

RuxyRux 1

23.01.2011, 22:31

Criss
Miuta
Coriii era floricica taaa
Kamy
Multumesc mult

Criss 1

26.01.2011, 14:16

Delicioase. Merg si la cafea? Ca eu in afara de ceai de slabit nu beau altceva. Si cu ceai antiadipos nu merg.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri rapide pentru ceai