Pui cacciatora sau pui in stil vanatoresc

de mirela0911 in Pui, 27 Dec 2020 | 8804 vizualizari

 

Vazusem aceasta reteta acum ceva vreme si mi-am spus atunci ca va trebui sa o incerc si eu, candva, iar azi m-am gandit sa o pun in practica. Am cautat pe site retetele fetelor si am intrat in panica vazand ciuperci la ingrediente iar eu nu aveam asa ceva la indemana si nici la magazin nu voiam sa merg sa iau. Asa ca am cautat reteta si la alte case si m-am oprit la cea de pe blogul Laurei Adamache. Cu unele mici modificari am obtinut aceasta mancare delicioasa pe care am servit-o cu cartofi piure. Multumesc pentru reteta!
"retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • 6 buc pulpe superioare si 2 copanele (in total 1 kg)
  • 20 ml ulei de masline
  • 1 buc ceapa alba mare
  • 1 buc morcov
  • 1 crenguta de telina
  • 1 fir de rozmarin
  • 1 catel de usturoi mai mare
  • sare, piper dupa gust
  • 100 ml vin rosu
  • 400 ml suc de rosii
  • masline negre
  • patrunjel verde
  • cartofi piure
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cacciatora sau pui in stil vanatoresc:

Bucatile de carne se spala bine apoi se lasa sa se scurga bine de apa.

Uleiul se pune la incins intr-o cratita. Se pun bucatile de carne si se lasa sa se caleasca cate 5 minute pe fiecare parte.

Ceapa se curata si se taie marunt. La fel si morcovul, se curata si se taie in cubulete mici. Crenguta de telina se taie marunt. Catelul de usturoi se curata si se lasa intreg.

Dupa ce s-au calit bucatile de carne, se pun si legumele, usturoiul si crenguta de rozmarin si se lasa 5 minute sa se caleasca impreuna apoi se toarna vinul. Se lasa sa fiarba 5 minute pentru a se evapora alcoolul. Se indeparteaza rozmarinul si usturoiul si se pune sucul de rosii. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se lasa sa fiarba la foc mic, acoperite, timp de 30-40 de minute, pana se obtine un sos mai gros. 

Intre timp se prepara piureul de cartofi apoi se serveste impreuna cu carnea si sosul asezonate cu patrunjel verde si masline negre.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cacciatora sau pui in stil vanatoresc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui cu sos de capere si mustar