Pui cu sos de lamaie

de Satisfyyourcravings in Pui, 15 Sep 2017 | 3406 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 linguri ulei de masline
  • 1 pui mare, taiat in 8-10 portii
  • 1 lamaie
  • 1 lingura oregano uscat
  • 300 ml vin alb
  • 3 oua
  • Legume gatite pentru servit( eu am folosit cartofi violet si morcovi)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de lamaie:

Se preincalzeste cuptorul la 210 grade Celsius. 

Se prajeste puiul in ulei, intr-o tava/ tigaie mare, pana cand bucatile devin aurii. Se adauga coaja de lamaie si oregano, apoi vinul, sare si piper si se lasa sa se evapore o parte din lichid. Se adauga apoi 300 de ml de apa fierbite. 

Se transfera tava/ tigaia in cuptor si se gateste 30 de minute sau mai mult, daca bucatile sunt mari. Se verifica fiecare bucata in parte. E posibil la bucatile de piept sa se gateasca primele. Se transfera carnea pe un platou. 

Pentru sos, se transfera lichidul ramas de la pui intr-o cana de masurat. Pentru sos, este nevoie doar de 300 de ml de lichid. 

Intr-un vas, aflat deasupra unui alt vas cu apa fierbinte, la foc mediu (bain- marie), se adauga ouale si sucul de lamaie si se amesteca cu un mixer, pana cand amestecul devine spumos. Apoi, se adauga treptat, lichidul ramas de la pui, cele 300 de ml. 

Se mixeaza pana devine un sos gros, ca o budinca subtire. 

Se adauga sare si piper daca este nevoie.

Se serveste impreuna cu bucatile de pui si legumele gatite. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

miki_a 1

16.09.2017, 10:04

Foarte frumos rumenit...și sigur gustos!

Rocsi 1

16.09.2017, 21:36

Vin la masa, ca tare apetisant este puiul tau!

Cofetarul Vesel 1

17.09.2017, 08:41

super bun!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de pui cu tarhon si cascaval