Pui in sos de rosii si piure cu ciuperci

de adasev12 in Pui, 30 Sep 2010 | 8175 vizualizari

 

vroiam o ciulama de pui, dar nu aveam smantana, asa ca am trecut la sos de rosii...bun si asa!

 

INGREDIENTE

  • carne de pui, pulpe si aripioare
  • 2 rosii
  • 2 lg pasta de tomate (cu busuioc si ceapa fol. eu)
  • jumatate de ceaoa
  • jumatate de ardei gras ( aici sunt imensi ardeii, iar eu fac cel mult patru portii de mancare o data)
  • cimbru sau oregano...gustul e cam acelasi
  • sare, piper
  • patrunjel verde
  • 4-5 cartofi
  • 150 g ciuperci congelate( mix de ciuperci cu hribi)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in sos de rosii si piure cu ciuperci:

se pun la calit ceapa si ardeiul impreuna pana se inmoaie, apoi se taie cubulete rosiile si se adauga peste, se lasa vreo 5 min. sa se intrepatrunda si se pun bucatile de carne. se adauga putina sare si se mai lasa 5 min, timp inc are se invarte sa nu s eprinda . se adauga apoi apa cat sa acopere carnea si  se da la fiert. cand e fiarta pe jumatate carnea se adauga cimbrul/oregano si inc a2 lg de bulion si se lasa pana se fierbe carnea de tot. se mai adauga apa intre timp, fiindca mai scade. se lasa apa in fc de cat sos doriti...apoi chiar la sf. se face o maia cu o lg de faina si apa, ca sa fie sosul mai gros. se mai lasa un clocot, apoi se stinge focul. se adauga patrunjel verde tocat.

cartofii se curata si fierb in apa sarata, se scurg si se paseaza fff bine, apoi se freaca cu o cana de lapte, ca sa fie cremos piureul. se pune o lg de vegeta ( eu nu pun sare, doar vegetea) si apoi ciupercile tocate marunt ( eu prin robot le-am dat) care au fost fierte inainte separat. se amesteca bine.

se serveste cald, cu multa pofta!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in sos de rosii si piure cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

adasev12 1

01.10.2010, 22:32

cam tarziu Laly...sorry...data viitoare promit sa-ti pastrez o portie. ok?

nadina73 1

02.10.2010, 02:18

vreau 5f

adasev12 1

02.10.2010, 12:09

Nadine...te servesc cu drag...data viitoare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui umplute cu ciuperci