Puricei cu slaninuta afumata

de claudiaO in Aperitive / Garnituri, 7 Feb 2020 | 2140 vizualizari

 

Daca tot a ramas putin mamaliga de cu seara, sotul meu si-a adus aminte de copilarie, cand ii facea bunica acesti puricei. Recunosc ca pana la el, eu un am cunoscut acest fel de mancare :)
Dai si cauta, citeste, si iar cauta, si in final am gasit ceva dar desigur am facut o adaptare, ca prea bine mirosea slaninuta afumata.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata de mamaliga de o zi
  • 1 lingua ulei
  • 100 g slaninuta afumata
  • 7 oua
  • 200 g branza de burduf
  • 1 lingura de parmezan
  • sare, piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Puricei cu slaninuta afumata:

Mamaliga o taiem cubulete, iar slaninuta fasiute subtiri. Incingem uleiul in tigie, adaugam mamaliga si slaninuta si prajim pe toate partiel timp de vreo 10 minute, pana incepe sa se rumeneasca. Nu va spun cum poate sa miroasa...

Cand s-a rumenit mamaliga, batem ouale cu sare si piper ca pt omleta si turnam peste mamaliga. Amestecam sa cuprinda oul toate bucatelel de mamaliga, iar cand este aproape gata punem branza maruntita si parmezanul si mai amestecam putin pe foc.

Gata! servim cu muratruri asortate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Puricei cu slaninuta afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Omleta cu salam