Reteta de paste cu ton

de babyally22 in Paste, 21 Noi 2023 | 1722 vizualizari

 

Reteta de paste cu ton este o reteta usoara, rapida si extrem de gustoasa.
Ingredientele pentru aceasta reteta: ton, ceapa, rosii, smantana, cascaval, paste.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru Reteta de paste cu ton:
  • 100 gr unt
  • o ceapa medie
  • 2 catei de usturoi
  • 500 gr rosii pasate
  • 500 ml smantana pentru gatit
  • 2 conserve ton in suc propriu
  • 250 gr cascaval
  • 300 gr paste tagliatelle
  • Sare
  • Piper
  • Chili (dupa gust)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de paste cu ton:

Iata cum se prepara Reteta de paste cu ton:

Incepem prin a pune pastele la fiert intr-o oala cu putina sare. 

Intr-o tigaie la foc mediu, punem untul la topit. Dupa ce untul este topit, se adauga ceapa taiata si usturoiul pana se rumenesc. Apoi se adauga rosiile pasate si lasam pe foc aprox 5 min amestecand des. Dupa 5 min adaugam smantana lichida, cascavalul ras, condimentele si lasam pe foc pana se topeste cascavalul rezultand intr-un sos cremos. Se adauga tonul scurs si stors bine in prelabil si putina apa in care au fiert pastele. Lasam pe foc timp de 10 min si adugam pastele. 

Se poarte servi cu Parmezan ras pe deasupra si patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de paste cu ton" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ravioli umplute cu spanac si ricotta cu sos de smantana si parmezan