Ridichi murate

de Ina in Muraturi, 12 Feb 2019 | 8977 vizualizari

 

Incepe sezonul ridichilor si m-am  gandit sa va impartasesc o reteta usoara de ridichi murate, extreme de gustoase si care merg foarte bine in salate sau ca garnitura  langa o friptura.

 

INGREDIENTE

  • ridichi feliate ( sau taiate in sferturi, daca sunt mici ), cat incap in borcan
  • 6 linguri de otet de mere
  • o lingurita boabe de mustar
  • o lingurita mix boabe de piper ( rosu, verde, negru )
  • o lingurita rasa de sare neiodata
  • o lingura de zahar
  • apa cat incape
  • 2 catei de usturoi
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ridichi murate:

Dupa ce spalam bine ridichile, le portionam in sferturi sau felii, in functie de cum vrea fiecare.  

Punem feliile de ridichi  in borcan, iar printre ele punem si cateii de usturoi, boabele de mustar si boabele de piper.

Adaugam otetul.

Dizolvam  zaharul si sarea in putina apa inainte de a le pune in borcan. Adaugam solutia obtinuta peste continutul borcanului, iar apoi completam cu apa.

Capsam borcanele , agitam putin continutul pentru omogenizare si punem borcanele la frigider.

Coaja rosie se va decolora si v-a colora totul in roz. Dupa 2-3 zile sunt gata si le putem servi .

 

TIPS-URI

1

portia se refera la un borcan de 400 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ridichi murate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

dantes 1

14.02.2019, 10:54

Bune!

mihaelar63 1

07.03.2019, 00:19

Foarter bune

mihaelar63 1

07.03.2019, 00:22

Candva am preparat si eu ceva asemanator

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lamai murate (reteta video)