Rosii uscate in ulei

de anca_rm in Conserve, 17 Oct 2013 | 4635 vizualizari

 

De ce sa mai cumparam rosii uscate din comert cand le putem face chiar noi .

 

INGREDIENTE

  • 2 kg rosii
  • 200 ml ulei
  • 3-4 fire de cimbru si busuioc
  • 8-9 catei usturoi
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii uscate in ulei:

Se aleg rosiile  bine coapte, de preferat din acelea mai mici si carnoase . Se spala, se taie in jumatati si se curata de partea alba de la codita.

Se aseaza intr-o tava de copt , tapetata bine cu folie de aluminiu; se aseaza cu partea bombata in sus si se dau la cuptorul incins dinainte pentru aproximativ 3 ore. 

Rosiile coapte se pun in borcanele uscate intercaland intre straturile de rosii usturoi tocat sau bucati mai mari, Frunze de cimbru si busuioc.

Se toarna ulei si se apasa bine atat cat sa se ridice uleiul deasupra.

Se pune capacul la borcan  se aseaza intr-o tava cu margini inalte pe fundul careia ati asezat un prosop .Adaugam apa cat ne perimite inaltimea vasului  si punem la cuptor pentru 10 minute din momentul in care continutul borcanelor incepe sa fiarba (se ridica bule). Aceasta operatiune se poate face si pe ochiul aragazului , dar atunci trebuie sa acoperim borcanele cu un prosop.

Se pun in servetele groase, sau in prosoape si se lasa sa se raceasca         

Apoi se pun borcanele pentru pastrat intr-un loc uscat si racoros .

  

 

 

TIPS-URI

1

conserve

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii uscate in ulei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

anca_rm 1

17.10.2013, 15:57

Dia

anca_rm 1

17.10.2013, 16:03

Simona multmesc , asta nu este un motiv de suparare

Rocsi 1

17.10.2013, 19:25

Nu am folosit niciodata rosii uscate insa imi place cum arata acolo la tine in borcan

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Suc de rosii