Rulada aperitiv cu crema de branza si sunca presata

de vio_dreams in Aperitive / Garnituri, 18 Apr 2013 | 22820 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 250 gr margarina
  • 300 ml lapte
  • 200 gr faina
  • 4 oua
  • sare,piper
  • frunze de patrunjel

pentru umplutura:

  • 300 gr crema de branza cu smantana Delaco
  • 100 gr unt
  • cateva frunze de ceapa verde
  • cateva fire de marar
  • cateva fire de patrunjel
  • sare, piper alb
  • 6-7 felii sunca presata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada aperitiv cu crema de branza si sunca presata:

Punem crema de branza intr-un bol. adaugam patrunjelul, mararul si ceapa verde tocate marunt.

Adaugam untul moale, sarea si piperul si omogenizam.

Se topesc 150 gr margarina intr-o craticioara dam deoparte si adaugam faina. .Se adauga imediat laptele si se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia. Se da deoparte de pe foc si se adauga ouale intregi si putina sare si se mixeaza. Aluatul trebuie sa aiba consistenta unei smanatani care curge.

Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni tava 32*35)

Adaugam pe toata suprafata aluatului frunzulite de patrunjel. Ideea cu patrunjelul am preluat-o din retetarul Dr Oetker.

Dam la cuptoir la foc mediu pana se rumeneste usor pe fund.

Rasturnam cu fundul in sus pe o alta hartie de copt si desprindem cu grija hartia.

Lasam putin sa se racoreasca ( nu foarte mult, doar cat sa nu fie foarte fierbinte) apoi  intindem crema de branza pe toata suprafata.

Asezam deasupra feliile de sunca presata.

Rulam strans si dam la frigider pentru cateva ore. Eu am infasurat-o si in folie de aluminiu. Dupa ce s-a intarit bine taiem felii. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada aperitiv cu crema de branza si sunca presata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Sidy 1

23.04.2013, 07:00

Da Vio am vazut....doar ideea ai luat-o.Arata tare bine rulada.
A mea o gasesti la mine pe blog, daca vrei :
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/04/rulada-aperitiv-cu-branza-albastra-si.html
Te tzuc Vio

sebirizescu 1

03.05.2013, 10:06

violeta1910 1

19.10.2015, 17:45

ce bine arata...vreau si eu....deja salivez ,,,cred ca voi incerca si eu cat de curand.http://vyoleta-vyo.blogspot.ro/

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada din pui cu ciuperci si carnati de casa