Rulada cu muschi de porc si pesto de leurda

de mihaelastanescu in Porc, 16 Noi 2017 | 2304 vizualizari

 

O reteta de rulada cu muschi de porc pentru mese festive.

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan proaspat de porc
  • 1 muschiulet de porc mediu
  • piper rosu, verde, alb, negru
  • cimbru
  • condiment pentru carne de porc
  • sos de soia 2 linguri
  • ulei masline 3 linguri
  • 300 g frunze leurda spalata si scursa de apa
  • 50 g seminte de pin
  • 50 g faina de migdale
  • 75 ml ulei de masline (eu am folosit ulei cu busuic si usturoi)
  • Sare dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu muschi de porc si pesto de leurda:

Pentru pesto de leurda

Intr-un blender amestecati  frunzele, semintele de pin si migdalele pentru cateva secunde, apoi adaugati si uleiul (in mai multe transe) si continuati maruntirea pana ce obtineti un piure cu consistenta cremoasa, fara sa curga.
Cantitatea rezultata de pesto este destul de mare, asa ca va sfatuiesc sa o puneti intr-un borcan, iar deasupra sa turnati 1-2 linguri de ulei de masline pentru a se pastra mai bine la frigider.

Pentru rulada de porc

Dezosati ciolanul si taiati si muschiul pe jumatate (ca in foto), apoi condimentati carnea. Rulati cu atentie muschiul in interiorul ciolanului. Legati stras carnea cu ajutorul unei ate pentru carne. Puneti rulada int-un vas cu apa (aproximativ 100 ml) si inveliti vasul cu folie de aluminiu. 

Dati la cuptor la foc mic pentru 2 h, iar ultima jumatatate de ora, indepartati folia pentru a se rumeni. Inainte cu 45 de min, am adaugat in vas legumele ( pastarnac, morcovi si cartofi noi, in prealabil fierti in apa cu sare cca 15 min).
Timpul de coacere difera in functie de cantitatea de carne, de cuptor (electric sau gaz) asa este bine sa verificati carnea din cand in cand. 
Spor la gatit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu muschi de porc si pesto de leurda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Porc cu ghimbir