Rulada de cartofi cu carne tocata si ciuperci

de Teo in Aperitive / Garnituri, 31 Oct 2010 | 13536 vizualizari

 

reteta o am din revista "PRACTIC in bucatarie", dar am mai adaptat-o putin dupa gustul meu....sper sa va placa si voua

 

INGREDIENTE

  • 600 g cartofi
  • 150 g branza de vaci
  • 4 oua
  • 2 linguri pesmet
  • 300 g carne tocata de pui
  • 2 cepe potrivite
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 300 g ciuperci proaspete
  • sare, piper
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 galbenus crud (pentru uns rulada)
  • 50 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de cartofi cu carne tocata si ciuperci:

Se fierb cartofii in coaja si se e face un piure din ei. Dupa ce s-a racit piureul se amesteca cu branza rasa pe razatoarea mica, cu ouale si pesmetul. Se amesteca totul pana cand se obtine o pasta omogena. In putin ulei se  caleste o ceapa, un morcov, un ardei, apoi se adauga carnea tocata si se lasa sa scada tot sucul lasat. Separat, am calit ciupercile tocate cu o ceapa.

Se amesteca carnea cu ciupercile, se adauga ouale si verdeata tocata marunt.

Se intinde piureul rece pe o folie de plastic, groasa de 1.5 cm. Deasupra, pe toata suprafata se intinde unplutura, apoi se ruleaza cu ajutorul celofanului. Am asezat rulada intr-o forma de cozonac tapetata cu hartie de copt. Deasupra am uns cu galbenusul crud si am bagat forma in cuptorul incins pentru cca 30 min.

Rulada se taie cand s-a racit. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de cartofi cu carne tocata si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

liana_geicu 1

02.11.2010, 21:34

Astazi mi-am luat o felie din rulada asta si a fost foarte buna, este foarte consistenta. Cu muraturi merge de minune!

ony 1

21.11.2010, 10:05

la favorite direct si 5 furci;f.f.faina;am s-o fac si eu sapt asta

Anamaria7 1

06.12.2010, 22:12

arata minunat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti (dezorganizati :)))