Ruladă de cașcaval în crustă de mac

de Rita Ilies in Aperitive / Garnituri, 13 Apr 2015 | 8941 vizualizari

 

Azi vă propun un aperitiv care se prepară extrem de ușor și care are, de fiecare dată, mare trecere la mesele festive.
Am gustat multe sortimente, am văzut și în comerț, așa că mi-am zis să-ncerc și eu.
Varianta pe care am pregătit-o este o combinație de brânzeturi și arome de piper roșu și verde. Crusta de mac, însă, mi s-a părut cea mai interesantă. Dă ruladei o textură și un aspect apare.

 

INGREDIENTE

  • 150 g cașcaval simplu
  • 150 g cașcaval Emmentaler
  • 150 g brânză cremoasă de vaci
  • un o linguriță rasă de piper proaspăt măcinat ( 50% piper roșu - 50% piper verde )
  • sare roz de Himalaya
  • doi-trei morcovi fierți tăiați fâșii
  • 150 g mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă de cașcaval în crustă de mac:

Am pus cele două sortimente de cașcaval în apă clocotită și le-am lăsat să se topească. Durează aproximativ 10 minute până ce cașcavalul devine elastic și ușor de manevrat. În cele 10 minute am amestecat bine brânza de vaci cu sare și piperul proaspăt măcinat, apoi am tăiat morcovii în fâșii nu foarte fubțiri.

Am scos cașcavalul topit într-o strecurătoare, iar când s-a scurs apa, l-am întins între două folii de plastic. Peste foaia de cașcaval am întins crema de brânză de vaci, apoi am așezat morcovii.

Am rulat ușor având grijă să strâng cât de bine rulada. Pe o folie de plastic am așezat macul iar rulada peste acesta. Am tăvălit-o până când macul s-a prins uniform, apoi am strâns rulada în folie și am pus batonul obținut la rece peste noapte pentru ca macul să se fixeze bine și să nu cadă. Am obținut un aperitiv aspectuos și cu un gust pe măsură.

TIPS-URI

1

Puteți înlocuit morcovii cu felii subțiri de șuncă sau cu fâșii de somon afumat.

2

Cele două sortimente de piper pot fi înlocuite cu calsicul piper negru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă de cașcaval în crustă de mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Rita Ilies 1

18.04.2015, 11:02

Cris

Rahela Velicu 1

05.11.2021, 10:23

Anett 1

27.12.2021, 23:22

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada de pateu