Salata de ciuperci cu sfecla si usturoi

de COSTEO in Salate, 8 Apr 2013 | 6293 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci ( de cultura sau de camp)
  • 3 capatani de sfecla rosie
  • 3 cepe
  • 1 capatana usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de ciuperci cu sfecla si usturoi:

Ciupercile se curata si se spala in mai multe ape apoi se lasa la scurs.

Se pun la fiert in apa cu sare .Sfecla se spala si intrega se fierbe separat sau se coace in cuptor(eu recomand a doua varianta) Dupa ce s-a fiert (sau copt) se curata de coaja si se taie felii subtiri sau se da pe razatoarea mare.

Ceapa se taie solzisori sau julien fiecare cum doreste si se inmoaie putin in ulei ( nu se rumeneste prea tare) dupa care se scoate din tigaie si se scurge de ulei.

Intr-o bol se pune sfecla apoi peste ea se pune ceapa si deasupra ciupercile ( scurse de zeama in care au fiert)

Se pregateste un sos din otet sau lamaie,sare,piper usturoi pisat si putin ulei se amesteca bine si se pune in bol peste celelalte.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ciuperci cu sfecla si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Patricia Iordache 1

12.04.2013, 18:34

As manca ciuperci non stop si sfecla rosie, la fel. O sa incerc sigur reteta ta

COSTEO 1

12.04.2013, 19:03

O sa-ti placa!

Patricia Iordache 1

13.04.2013, 09:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci cu maioneza