Salata de cruditati pentru iarna

de Caty in Salate, 29 Apr 2022 | 6852 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg ceapa alba
  • 1kg gogonele
  • 1kg gogoșari
  • 1kg capia
  • 1kg morcov
  • 1borcan mustar dulce de Tecuci
  • 400ml ulei
  • Pentru soluția cu care opărim legumele, avem nevoie de:
  • 500ml otetde 9 grade de la Vrancea
  • 1,5 l de apa
  • 250g zahar
  • 2 linguri pline cu sare grunjoasa
  • 1 linguriță piper
  • 2foi de dafin
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de cruditati pentru iarna:

Curățăm, spălăm și tăiem legumele.
Ceapa o taiem peștișori, gogonelele- felii, gogosarii- fâșii, capia- fâșii. Morcovii trebuie rași pe răzătoarea mică
Pregătim soluția, amestecând ingredientele într-o cratiță și o dam la foc până începe să fiarbă.
Opărim pe rand, fiecare leguma, in ordinea prezentată mai sus, cate 5 minute din momentul in care vedem că a început să fiarbă. Morcovul îl opărim 10 minute.
Scoatem legumele cu o spumiera și le punem in ciur.
Soluția scursă din ciur nu o aruncam. O turnam înapoi în cratiță, până terminam de opărit legumele.
După ce s-au scurs și s-au răcit, le amestecam cu mustarul și uleiul apoi așezăm frumușel in borcanele sterilizate mai înainte.
Noi o mâncăm pe toată într-o săptămână, dar daca vreau sa țină mai mult, bag borcanele la cuptor pentru 30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cruditati pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata de cruditati cu sos de avocado