Salau cu unt si lamaie

de mihaelar63 in Salau, 12 Noi 2018 | 5878 vizualizari

 

  De multe ori o spun ca prospetimea ingredientelor este o calitate primordiala. Daca carnea este proaspata, nu ai nevoie de prea multe condimente. De aceasta data am tratat cu multa seriozitate un salau de Mures, proaspat. Adica nu l-am ,,sufocat'' cu prea multe condimente. La gata, arata atat de frumusel incat parea lacuit, cu pielea crocanta.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg felii salau
  • 1/2 unt gras
  • 1 varf pudra de turmeric[ curcuma ]
  • 1 lamaie feliata
  • 1 lamaie -zeama
  • 1 ardei rosu
  • piper negru macinat amestecat cu coaja de lamaie
  • patrunjel verde
  • rosii pentru servit
  • sare
  • mujdei de usturoi /optional
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau cu unt si lamaie:

  1. Pestele se spala si se sareaza.
  2. Asezati intr-o tava neaderenta cu pielea in sus.
  3. Se stropeste cu zeama de lamaie si se condimenteaza cu piper negru macinat amestecat cu coaja de lamie razuita.
  4. Untul se topeste pe bain -marie sau in cuptorul cu microunde 10 secunde.
  5. Amestecati untul topit cu pudra de turmeric.
  6. Cu ajutorul unei pensule de bucatarie [ eu am de silicon ] ungeti bucatile de peste.
  7. Dati pestele la cuptor timp de 20 minute la 200 grade celsius.
  8. Spalati, curatati si tocati marunt patrunjelul verde si ardeiul rosu.
  9. Scoateti tava de la cuptor si repetati operatiunea cu pensularea salaului cu unt topit.
  10. Presarati pe deasupra cubuletele de ardei rosu.
  11. Pe fiecare felie de salau se pune cate o jumatate de rondea de lamaie.
  12. Se mai da 10 minute tava cu peste la cuptor la grill superior sa se rumeneasca frumos.
  13. La servire presarati pe deasupra patrunjel verde.
  14. Serviti salaul cu unt si lamaie insotit de legumele sau garnitura preferata.
  15.  Bineinteles cine doreste, poate folosi si mujdei de usturoi.

 Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

In timpul sapatamanii noi nu servim mujdei.

2

Langa peste merge un pahar de vin alb.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau cu unt si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mihaelar63 1

10.12.2018, 13:08

Mirela , a iesit crusta , paraca era de aur

mihaelar63 1

10.12.2018, 13:08

Dantes , stiu ca la peste ,ai tragere

mihaelar63 1

10.12.2018, 13:09

Vasimur , si tu la fel , ca Dantes

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de peste