Saleuri cu seminte

de Zamfira in Aperitive / Garnituri, 1 Mai 2016 | 3297 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 margarină Rama sau unt (200 g)
  • 250 ml smântână
  • sare
  • 1 lingură oţet
  • făină cât cuprine(până în 500 g)
  • Pentru presărat deasupra, diferite seminţe.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleuri cu seminte:

Se omogenizeauă toate ingredientele. Se va lucra repede cu aluatul pentru a nu topi untul prea mult de la căldura mâinilor. Se lasă aluatul la rece 10 minute.

Se împarte aluatul în patru. Întindem câteo foaie de 0,5 cm şi decupăm dreptunghiuri, formă de saleuri sau alte forme. 

Aşezăm saleurile într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt, le ungem cu ou şi deasupra presărăm seminţe. Am folosit chimen, seminţe de floarea soarelui pe care le-am prăjit înainte.

Timp de coacere 25-30 minute la foc moderat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri cu seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (17)

anca_rm 1

03.05.2016, 10:59

perfecte pentru rontait

Rahela Velicu 1

03.05.2016, 11:40

Zamfira 1

04.05.2016, 18:13

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mic dejun crocant