Saramura de stiuca

de Ligia Bxl in Peste, 23 Aug 2013 | 15583 vizualizari

 

Am primit cadou de la prietena mea Tatiana stiuca,asa ca iata ce a iesit ,multumesc Tatiana :)

 

INGREDIENTE

  • 9 bucati de stiuca
  • putin unt
  • 1 cutie de rosii in bulion
  • 5-6 catei mari de usturoi
  • 1 lingurita de cimbru tocat marunt
  • 1 ardei capia (sau 1 ardei usturat)
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 200-300 ml de apa
  • piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de stiuca:

Se curata si se spala pestele, se indeparteaza si capul, se portioneaza si se cresteaza putin, apoi se unge o placa sau gratarul cu unt sau grasime si se pun la rumenit.

Intr-o cratita se pune apa la fiert cu sare, iar dupa cateva clocote se adauga piperul, ardeiul, cimbrul si cutia de rosii in bulion. Se curata si se taie marunt usturoiul si dupa ce se opreste focul se pun toate peste stiuca intr-o tava. La final se adauga patrunjelul tocat. Se acopera tava cateva minute pentru a se combina toate aromele.

Se serveste cu mamaliga si daca doriti cu feliute de lamaie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de stiuca" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chefal la gratar cu saramura